Southern Scenic Route / Steward Island - Reisverslag uit Invercargill, Nieuw Zeeland van Bob Wout - WaarBenJij.nu Southern Scenic Route / Steward Island - Reisverslag uit Invercargill, Nieuw Zeeland van Bob Wout - WaarBenJij.nu

Southern Scenic Route / Steward Island

Door: Bobbel

Blijf op de hoogte en volg Bob

23 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Invercargill

Welkom bij een blog-update, wat hebben we vandaag in de aanbieding Bobbel ?! Well Kevin deze super sonische mega deleuxe rondleidingen die inclusief nuttigingen verkrijgbaar zijn ! Wowww is dat niet geweldig !!
Probeer nu deze Speight(bier) en Cadbury(chocola) tours voor slechts 30 dollar !!

Zodoende ging het nieuwe gevormde team (Kevin & Bobbel) een dag in Dunedin vol lekkernijen tegemoet. Wat bleek, de Cadbury tour zat vol dus we moesten het die hele dag in de brouwerij alleen gaan doorbrengen. Edoch was dit niet erg, het bier was een fijne versnapering! Zo eindigde ons avontuur in Dunedin en begonnen we onze tocht naar het zuiden.

Na een lekker dagje rijden onderbroken door stops in o.a. tunnel beach, nugget point en Shag point sloten we de dag af bij 'New Zealands Most Photographed Falls' de Puranua (oid) Falls. De dag erna waren we met een nabij gelegen andere waterval begonnen de matai falls, om ons vervolgens via Slope point en nog wat andere plekkies met wat dieren en meuk te doen laten aankomen bij het plaatsje Invercargill. Hier sloegen we de volgende dag een voorraad in om de geplande wandeltochten op Steward Island te kunnen overleven. Hierna verplaatsten we onszelf naar Bluff om daar de dag af te sluiten met een wandeling.

Toen begon ons avontuur, de boottocht naar Steward Island! Aangekomen op dit meest zuidelijke eiland van Nieuw Zeeland (met slecht 390 inwoners) begonnen we aan 1 van de 8 'Great New Zealand Walks' de Rakiura Track. Omdat aangegeven stond dat dit een walk is van 3 days and 2 nights begonnen we volbepakt aan de tocht. Edoch achteraf gezien overbodig want we waren na +- 24 uur alweer aan het einde van de track. Omdat we deze track dus sneller uitliepen dan was verwacht en er nog een andere track was (10-12 dagen) besloten we die ook maar te doen. Bleek nu net het weer om te slaan en er regen werd verwacht voor de komende dagen, uiteindelijk de track dus niet gedaan maar een kortere wandeling gevolgt door de bootrit terug naar Bluff.

Nu zijn we weer aangekomen in Invercargill en zullen we snel weer opsplitsen (voorlopig) om onszelf via onze eigen gewenste routes naar het noorden te doen verplaatsen.

Laats Kevin jongen het was een eer.

Wunderbar woch ende du ins NL !

Tot Sinas weer (wss vanuit Queenstown)

• 23 Februari 2008 - 11:29

Gustapo:

Riant, met een stapmaatje.
    Ben wel benieuwd naar Queenstown picts man, en als ik me niet vergis is daar 's werelds hoogste bungee, ga je nog een gekke jongen uit hangen?
    Is het bier nog te versnaperen? Hier hebben we David weer eens een bezoek gebracht gister, dat was weer volop te gek.

Zijn er al pix?

Spreek je later.

• 25 Februari 2008 - 11:01

Bobbel:

Queenstown bereik ik volgende week ergens denk ik. Ik ga denk niet bungeejumpe maar wil wel skydiven, zal alleen ergens anders worden denk ik.
    Bier is 10x beter als in OZ -> speights en steinlager ftw ! Ben benieuwd naar brouwsel van je pa :P
    David ?!
    *Pics uploading btw