Akaroa / Lake Tepako / Mt.Cook
Door: Bobbel
Blijf op de hoogte en volg Bob
15 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Dunedin
Na de relaxte start in chirstchurch ging ik opweg naar mijn eerste toeristische stop in Nieuw Zeeland, akaroa. Edoch dit een plaatsje is met een franse invloed was de omliggende natuur wel een bezoekje waard, ruim plesant aan een baai. In de nabije toekomst had ik een bergwandeling op de planning staan dus warmde ik mezelf op met een tochtje naar onuku hieghts. Na deze wandeling en genoeg van de omgeving te hebben gezien verplaatste ik mezelf weer terug naar christchurch want hier stond mij nog 1 wandeling te wachten, de sumnit van de zuidelijke 'heuvels' in de stad. Dit was vrij para di para, het uitzicht vanaf me bedje op de lichtjes van de stad was uber snitzel !!
Enfin met chirstchurch in de pocket vertrok ik naar Lake Tepako. Schitterend meer en een ander zeer gewaardeerde opwarmtocht (Mt John, machtig uitzicht hier). Hierna was het tijd voor het echte werk -> Mt. Cook.
Aangekomen bij het dorpje aan de rand van deze hoogste berg van Nieuw Zeeland bleek de berg weer dicht te zijn omdat 1 of andere onderwatermongool (de zoveelste dit seizoen) het nodig vond zich naar beneden te laten storten (er komen hier evenveel mensen om als op Mt. Everest). Algoed dit hield dus in dat ik me mocht gaan uitleven op een andere berg. Gepaard met een itak en een andere klompenboer(kevin) beklom ik een toeristische route naar de 'Mueller Hut' 1 kilometer hoger aangekomen was het uitzicht (na 5 uur wachten) de moeite waard gelukkig.
Het aanbreken van een nieuwe ochtend de volgende dag (dUh) bracht een lekker zonnetje met zich mee, wat dus vroeg om een nieuwe wandeling -> op naar het hoerenmeer (hooker lake in hooker valley). Na het starten met 3 man (ik, willem en kevin) moest willem toch zijn laatste loodje legen en zo eindigden kevin en ik in een dynamic duo!
Enfin zodoende reist er nu dus voorlopig een duo door het land heen. Na een autorit onderbroken door een frisse duik in de pacific ocean en het bezoeken van de 'Moeraki Boulders' en het bekende 'Shag point' kwamen we aan in Dunedin.
Hier hebben we de stijlste straat van de wereld bereden en wat dieren (zeehondjes e.d.) lopen vervelen. We zullen hier nog een dagje ofzo blijven plakken voordat we verder naar het zuiden zullen reizen.
Enjoy yer weekend !!
Auf snitzelzz
15 Februari 2008 - 20:58
Gustapo:
Chillie dat het naar ut zin is in NZ! Benieuwd naar je toch verder man!
Greets