Milford Sound / Routeburn Track
Door: Bobbel
Blijf op de hoogte en volg Bob
01 Maart 2008 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Kom je aan bij wat 'hoogte puntjes' van het zuid eiland wordt het net scheizze weather :-(
Dit had als gevolg dat mijn Milford Sound boot cruise geen geweldig zicht had, en dus helaas geen spectaculaire foto's met zich meebracht. Edoch was het bezoekje wel de moeite waard gelukkig want het is daar echt schitterend en ik heb mijn eerste dolfijnen van me reis gezien !
Enfin weg uit de fiordlanden dan maar, op naar Queenstown via de Routeburn track(een andere NZ Great Walk). Aangezien ik de Kepler(67km) eerder al in 1 dag uitliep ging ik met dezelfde instelling de Routeburn(32km) tegemoet. Edoch het mocht niet zo zijn, om 16:00 sloeg het weer om met als gevolg dat ik om 17:30 helemaal doorweekt bij een shelter aankwam. Aangezien alleen me benen nog niet 'bevroren' waren besloot ik daar maar de nacht door te brengen(ja zelfs ik vondt het niet verstandig door te lopen ..). De eerste wandelaars de volgende dag brachten het nieuws met zich mee dat het zou blijven regenen de aankomende 48 uur dus schoof ik in me zwembroek en dook ik maar weer de regen in om de track uit te lopen. Ondanks ik weer doorweekt was(maar nu voorbereid) was dit toch wel een leuke(bijzondere) ervaring -> de track was veranderd in een waterval, zelfs onderdelen van de normaal op de grond gevestigde boardwalks dreven rond. Erg spectaculair waren de laatste kilometers dus wel, en dat ging dan ook nog eens gepaard(ondanks de wolken en de regen wat het zich belemmerde) met sublieme uitzichten!
Aangekomen bij de laatste hut op de track kon ik mooi me kleren op de kachel leggen en had ik na mijn lunch(pizza :D) alles weer lekker droog. Het laatste stukje besloot ik dus maar tussen de regendruppels door te gaan lopen om droog te blijven(lees: het stopte ff met regenen voor een uurtje).
Conclusie: een bijzondere ervaring op een magniefieke track, met als enige tegenvaller dat ik(vanwege de regen dus) geen foto's heb :(
Ben nu in Queenstown aangekomen en zal hier een kijkje gaan nemen voordat ik doorreis richting Lake Wanaka ( dan Fox Glacier -> Greymouth -> Takaka)
Edoch nu eerst een White Owl voor deze meneer ! (nuttig ik na elke uitgelopen NZ Great Walk als overwinning inplaats van een Willem)
Plettig weekend daar :)
p.s. niet teveel zuipen he Gustapo/Ed en de feestgangers !!
01 Maart 2008 - 09:16
Gustapo:
Neen bob, gezien jij er niet bij bent hoef ik 2kratten minder in te slaan ;) -
08 Maart 2008 - 15:49
Diana En Wim:
Hé Bob, bedankt voor je kaart, neem het er nog van!! Als je terug bent, leuk als je langs komt