Rondtocht Blue Mountains - Reisverslag uit Orange, Australië van Bob Wout - WaarBenJij.nu Rondtocht Blue Mountains - Reisverslag uit Orange, Australië van Bob Wout - WaarBenJij.nu

Rondtocht Blue Mountains

Door: Bobbel

Blijf op de hoogte en volg Bob

26 December 2007 | Australië, Orange

Na een weekje Sydney te zijn ontvlucht voor een stukje natuur ben ik inmiddels weer terug in de stad om me voor te bereiden op oud en nieuw.

[Woensdag] Nog ff snel in Manly een busroute (unlimited stops) van Sydney naar Brisbane gefixt, zodat ik me vlucht in februarie daaro ken pakken.
Bootje van Manly Beach naar Central Sydney genuttigd, en de trein naar Emu Plains op de kop geslagen. Ben van dit dorpje (aan de voet van de bergen) naar Blaxland gelopen (eerste dorpje in de bergen).

[Donderdag] Rondjes door de bergen gelopen en met een treintje naar Katoomba gevlucht (omdat daar schijnbaar veel te zien valt.) Dankzij de bewolking daar was mijn zicht minimaal op de walking routes.

[Vrijdag] Het weer was geniaal, nieuwe poging voor de walking routes. Masterlijke sjeit ditmaal. De 3 Sisters schenen mooi te zijn daar dus ging maar een kijkje nemen, en dat heeft me wat goed foto materiaal bezorgd :] Gaint Stairway stond ook op de kaart, dus d8 ff kijkje nemen... rond de 900 waren het er achteraf(tip doe dit niet met backpack op..)
Zo katoomba van de kaart geveegd. Plekkie zoeken -> eten door me vreetmolen gooien -> volgend stadje opzoeken.
Tijdens het verwerken van een crumple(soort pannenkoek), en een sudokupuzzel kwam er een duitser op me af. Ze was na 4 maanden werken in Sydney aan haar reis van de oost naar westkust begonnen(8000 km ofzo). Besloten om maar een tijdje met haar te reizen (uit het oogpunt van gezelligheid& veiligheid en ze had ook nog eens een tent)

[Zaterdag] Na de tent (gratis en droog onder de bomen) net naast een campingsite te hebben geplaatst, liepen we na een warme douche van de campingstie (ghehe) al zwaaiend naar de andere campeerders (natter en 30 dollar lichter als ons) door naar het centrum voor een lunch. Vlak voor de supermarkt stond de halve communitie van Katoomba verkleed en al te zingen. Ja kerst is anders hier :P Anfin, Constanze (die duiter) bleek 'vegan' (vegatatisch maar erger) te zijn dus de shared lunch die we hadden was vlees en rommel vrij :-(
Lithgow een stadje verderop stond nu op de planning, we kregen een lift van een lokale tourbegeleider naar blackheath (richting Lithgow). Na hier wat rondje te hebben gelopen en Lithgow ons toch leuker leek besloten we een nieuwe lift die kant op te zoeken(aangezien mijn reisgenoot alleen maar aan hitch-hiking wou doen).
Via een lift van een beroemde schilder en een ritje in een vrachtwagen(joepie :D)zijn we uiteindelijk in Bathurst belandt(Lithgow was geen klote te beleven). Nadat ze een strategische plek voor de tent had gevonden(ik dacht dat ik raar kon zijn..) konden we gaan slapen.

[Zondag] Na het wakker worden kregen we een warme chocomelk(zij koffie) van de lokale donut koning die vlakbij was. Na de lunch bij het informatiepunt kaapten we een trolly voor onze backpacks en gingen we op naar het lokale race circuit. Heerlijk weer en wat een rust geweldig die dag. Bathurst gehad -> lift naar Orange gekregen. Tent wederom strategisch opgezet ...

[Maandag] Een warme douche bij het caravanparkje om de hoek gehad. Op naar de supermarkt voor voer (omdat met kerst alles dicht is.) Hierna wou zij verder naar Griffith en ik wou niet verder naar het westen want ik moet optijd in sydney zijn voor oud en nieuw (en me bus), dus gedag van elkaar gezegd. Ik dook een inet cafe in(10 dollar voor een uurtje) en wou daarna een bus/trein terug richting sydney pakken. Helaas ging de eerste bus pas weer om 05:29, dus ik wachten op het station en in slaap gesodemieterd.

[Dinsdag] Word ik waker heb ik de bus gemist, gaat de volgende pas 13:10. Dus ik gooi me mezelf in de zon in een parkje om de tijd te doden, komt der een vrouw op me af met de vraag of ik zin had in een kerstlunch(omdat ik daar alleen zat). Bleek de kerstlunch voor de 10e keer door de lokale kerk te zijn ge-organiseerd voor mensen uit de buurt die alleen zijn, geen geld hebben of backpackers zoals ik. Na een heerlijke kerstlunch(toch nog een beetje kerst gevierd hier dus :D) de bus terug naar katoomba gepakt.

En vanmorgen de trein van katoomba terug naar sydney gerost, waar ik nu weer na de rust van de natuur heerlijk weer op het strand ben.

Fijne 2e kerstdag.

oi

• 26 December 2007 - 09:06

Mahrque:

Wat een lekkere mensen leven daaro :) Ik heb nog nooit zoveel mooie mensen bij elkaar gezien... :D

Fijne kerst m8

p.s. auto-accept file transfer kan niet in de nieuwe msn dus dat gaat ook niet werken.

Greetings

• 26 December 2007 - 14:33

Ed:

En wie van al die mensen is nou je duitser?
    Hehe. Wat een volk joh.
    Maar wel lekker dat je een beetje kerst hebt gevierd!

• 26 December 2007 - 15:58

Gustapo:

Njanja excuus voor de happening van vanacht *lol*.
    Anyhow have phun verder en ik spreek je eerdaags wel weer op msn oid.