Tokio - Reisverslag uit Tokio, Japan van Bob Wout - WaarBenJij.nu Tokio - Reisverslag uit Tokio, Japan van Bob Wout - WaarBenJij.nu

Tokio

Door: Bobbel

Blijf op de hoogte en volg Bob

27 November 2011 | Japan, Tokio

Ima nanji desuka?

AKA de hoogste tijd voor teh capital of the World. Yosh, idd s`werelds grootste metropool met ruim 30 miljoen pax die hier rondzwalken; Tokio.

Na de leuke ontmoeting met Arie pakte onze wel gewaardeerde en zeer capabele sheriff & vertegenwoordiger van het mooie Nederland zijn meuk bij elkaar en verplaatse zich op uiterst klassieke wijze voor de Japanese standaard(namelijk per trein) naar Tokio om daar ff het systeem een nak te geven!

Dankzij de redelijke reiservaring die hij ook in zijn backpack meenam, besloot hij eerst het stadje tot een voor hem bekend terrein te doen veranderen zodat Bobbel na zijn Japanese avonturen niet voor uitdagingen of niet bekeken hoogte puntkes komt te staan. Tevens bood deze orientatie in zijn `thuisbasis` hem het voordeel zijn relatief kort verblijf in Japanland goed en goedkoop uit te kunnen stippelen.

Enfin zodoende deed hij zijn nieuwste aanwinst uit Canada(bedankt ouwe), die tot op heden altijd garant stonden voor veel kilometers loop plezier, aan zijn voeten en begon het echte werk. Deze rakkers in combinatie met de doppen in zijn oogkas concludeerden voor Bobbel al gauw de volgende feiten. (Voor uw entertainment lopen ze over in de bekende ezelsbruggetjes, jaja ik ben niet alleen goed met gezegdes)

- Herrynek van de plaatselijke GOM is 24/7 bezig: tis hier schoon
- Zijn broer Harrynek van de plaatselijke bouwvak staat op elke centimeter waar gebouwt wordt als 2e afzetting/regelaar; er zijn hier meer Harryneks dan bouwvakkers lijkt het wel
- Gelukkig zijn er veel Harryneks want de plaatselijke minister Eurlings(of welke onderwatermongool regelt bij ons verkeer & waterstaat eigenlijk tegenwoordig ?) is erg efficient met het verminderen van de geluids overlast; die waggels hier hoor je egt niej swa
- Niet alleen hoor je weinig van het verkeer, ook IN het verkeer; toeteren hoor je niet, in de trein zegt niemand wat(er mag ook niet gebelt worden)
- Wel zijn alle verkeersdeelnemers syzofreen; ze rennen als idioten om de metro oid te pakken maar staan daarna weer vrolijk stil op een kruispunt waar geen verkeer is maar wel een roodlicht.
- Nog meer conclusies die bovenstaande opvatting beargumenteren;
1: de helft draagt een bril en/of mondkapje de andere helft niet
2: op straat roken mag niet, tijdens het snaaien van een hamburger paft iedereen.
3: de helft loopt in t-shirt de rest heeft 3 winterjassen aan

Vooruit nog een paar weetjes om de zojuist genoteerde feitjes weer af te sluiten voordat we doorgaan met Bobbel zelf ipv de larpers uit Tokio.

- Mensen zijn met zichzelf bezig, ipv met bijv mij zoals in andere delen van Azie.
- De bekende prijzenoorlog zoals we die tussen bijv TBF en Appie Heijn kennen bestaat hier niet, ALLES is gewoon duur.
- Er is een standaard protocol voor het instappen in de tram, netjes in lijn (midden) voor de deur wachten tot iedereen eruit is. Is de trein leeg dan gaan ze niet naar binnen, wachten ze keurig tot de condocteur omroept dat ze naar binnen mogen en dan vliegen ze als kikkers naar een zitplek(ik d8 dat ik gek was..)
- lezen gaat van rechts naar links, of dit ook de reden is waarom ze een krant op 1/4 vouwen en dan lezen kan ik nog niet bevestigen.
- je kan hier je aars laten uitspuiten op de plee als je op een knoppie ragt
- je eten betaal je bij een automaat, dat bonnetje lever je in bij de kok die geeft je een bieper mee. Je bieper gaat af, en je mag je eten ophalen en naar binnen klappen door je vreetmolen. Geen gezeik met trage mensen in de rij, geen extra persooneel. Kore wo onegai shimasu, ik ga dit thuis implanmenteren!

Alright zo staat er weer genoeg educatief leesmateriaal op voor een ontspannen weekend.

Bob legt een elleboog neer, en pakt de draad weer op.

Tempeltje hier, winkeltje daar, mannen in pak zus, parkje broer. Kortom het ei en koek van iedere stad, maar dan wel groot en veel. 2 dagen verder is alles vastgelegd en opgenomen, tijd voor de stap na Tokio. Welke een iets andere wending krijgt als van te voren ingecalculeert, maar heeeej daarvoor is mijn 2e naam improvisatie :)

Ik ga namelijk namelijk de rest van Japanistan van de td aframmen. Zodra ik 280(omgerekende keiharde nederlandse) punica voor een treinretourtje naar de eerste dichtsbijzijnde bezienswaardige stad over de balk moet gaan smijten, en dan nog buiten beschouwing gelaten het feit dat de standaard benodigdheden hier letterlijk 5x zo duur zijn als in andere backpack gebieden (uurtje internet 10 nak, biertje 7 pientermannen, ect), heeft ik besloten dit avontuur(was origineel ook alleen maar omdat het kon zo gelopen en niet omdat ik het zo graag wou zien, Bobbel heeft meer affiniteit met bijv zuid midden of noord Amerika) voorlopig te pauzeren en door te gaan met iets met meer rendement op dit moment -> New Zealand!

Ik heeft mijn ticket verplaatsdt naar a.s. maandagh! Dus arigato en sumimasen Japan o/

Of zoals mister Miyagi zei; Wax in Wax OUT!

Jottem er zijn ook nog plaatjes te vinden, nak deze link en abraca-jabadabadoe je heeft ze voor je om ze te kunnen aanschouwen:

Ik zeg doen!

De balluh

• 26 November 2011 - 18:29

Bob Van't Wout:

Kijk is grave je hebt concurentie jonguh !

• 26 November 2011 - 18:56

ARC 19 Rik:

Haha geniaal! Veel plezier in NS ;)

• 26 November 2011 - 20:12

Leander:

Goed verhaal man, je kan wel schrijver worden....

Goeie reis naar NZ man

• 26 November 2011 - 20:21

Phil:

Haha Legend, you are a very funny man. Thank you for this mornings cultural education.
    How are you? We care about you.

• 26 November 2011 - 21:07

Steinies:

Fuck, net de koelkast leeg genakt, moet ik nog snel zijn met bijvullen ook.....

• 27 November 2011 - 01:37

Steinies Nakker:

mha ik haast me niet, dus ergens tot vrijdag ofzo ;p

• 27 November 2011 - 10:38

Marleen:

Wat een plaaaatjes! Wouww!
    En weer een very educational story :) Like!

• 27 November 2011 - 23:31

De Chef:

Phil: I`m great thnx ! I hope evrything down there aswell !? I`ve got no whatsapp now so can only email once a while so kit!
    Bunny: komt snel meer aan
    Steinies; cu soon buddy

• 27 November 2011 - 23:37

De Baas:

Lepie; thnx babe, liefde. ook voor melinsky!
    Rikkert; cheers !

• 29 November 2011 - 11:24

Geiske:

Wat leuk om te lezen bobbel! Wist helemaal niet dat je in azie zat joh! Voor hoelang? Have fun! X