Tempels Tempels en nog eens Tempels - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Bob Wout - WaarBenJij.nu Tempels Tempels en nog eens Tempels - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Bob Wout - WaarBenJij.nu

Tempels Tempels en nog eens Tempels

Door: Bobbel

Blijf op de hoogte en volg Bob

15 Maart 2010 | Cambodja, Phnom-Penh

Hello mister, hello lady,

Na nog een paar dagen Laos te hebben verkend -> Tubing Vang Vieng (mede stichting genoten: zet lloret maar uit dat knarretje, this is the place to be) - de toerist uithangen in de hoofdstad Vientiane - en ffies chillen in the 'happy' 4000 Islands heeft deze jongen zihzelf doen laten verplaatsen naar Cambodja.

Het was weer tijd voor wederom een warm welkom bij de grens voor Bobbel, dit keer geen ontbrekende verrekijkers maar wel lieve agentes bij de douane die me op zeer vriendelijke wijze over de grens hielpen op een voordelige manier(voor de mensen die de sarcastische ondertoon niet konden terug vinden in deze uiting van mijn woordenreeks lees: jeukende klauwtjes bij bobbel om meneer agent even een gratis lesje thai boxing te geven (aka oom agent even lekker flink voor ze bek te rossen) na 4x te moeten betalen voor stempels en dan me paspoort niet terug geven omdat ik 'niet betaald zou hebben' en ze me nog een keer lieten betalen)
Enfin na een tijdje raak je een beetje aan de landen en de inwoners gewent en denk je al snel, prima joh die paar centjes wordt er maar vrolijk van.
Na nog wat zielige figuranten op straat ook te hebben gesponserd(jemez kremez wat lui(lees 5 jarige kindertjes) wel niet doen om hier de kost te verdienen (lees: proberen op een makkelijke manier geld binnen te halen bij de rijkere toerist) keerde het tij zich gelukkig een beetje en werd er voor Bobbel (en 3 nieuw gemaakte nederlandse reispartners) ook wat gesponserd, ik was welkom op een bruiloft !

Leuk keerpunt om de cultuur en mensen op een andere manier te leren kennen :) En mijn al zeer fantastische dansmoves uit te bereiden met wat lokale dansjes o/

Gelijk deze moves s'avonds in Siem Reap hiero op de dansvloer uitgetest, de volgende ochtend kon ik concluderen dat mijn wolfpack gekropen was naar just me and Doug(1 nl-er overgebleven).

Owkaayyy !!!

Vandaag heeft mijn wolfpack even een toeristische trekpleister bezocht, Angkor Wath. Ik hou ervan om dingen altijd kort en bondig te uiten dus bij deze: Tempels kijken.

Gewapend met verse batterijen en nieuw geheugen voor foto's gingen ik (brad pitt) en Doug(angelina jolie) de tempels af (gereden door onze prive chauffeur(tuk-tuk)) om wat van die afgetrapte zooi digitaal vast te leggen. Edoch begaf mijn toestel het in de hete strijd(41 graduh). Zodoende zal ik moeten wachten op beeldmateriaal van Doug. Die ik tzt zal doen later verschijnen op mijn onderwatermongool account (hyves).

Vanaf hier ga ik weer lekker improviseren voor Cambodja(ik heb de kust, de hoofstad en het neermaaien van koeien met een rocket launcher(als ik mezelf dat financieel kan veroorloven) nog op het programma staan. maar wie wat en waar dunno). Dus stay tuned !

Cheers

• 15 Maart 2010 - 16:18

Marleen:

Je wordt steeds beter in verhaaltjes vertellen haha kan er altijd weer om lachen! Nog 50 daagjes en dan ben je weer terug! miss you xx

• 15 Maart 2010 - 18:02

Lotte:

Bobbel!

Goed te horen dat je je daar wel vermaakt! Alleen wat jammer van dat geld, maar dat kan zo'n rijke man als jij wel veroorloven. :p
    Ik heb je zaterdagnacht nieteens gesmst ^^ is wel een complimentje waard!

veeel plezier nog!
    XX

• 15 Maart 2010 - 18:25

Gustapo:

Koeien neermaaien met een rocketlauncher......????!!!!! :D:D:D
    Dope shit ouwe.

• 15 Maart 2010 - 18:52

Raymond:

Bob en rijke toerist, wat klopt hier niet in het verhaal :O

• 15 Maart 2010 - 21:18

Marieke:

Goh Bobo, nooit geweten dat jij van de zuinige levensstijl was ;). Geloof dat ik het voor de koeien niet zo erg vind...

Er is hier nu een reclame op tv die jou echt perfect weergeeft... Ik hoop dat ie nog te zien is als je terug bent!

xxx

• 16 Maart 2010 - 09:10

Daphne:

Uhm, dat ding van die koeien vink wat minder. Ik ga je ff mailen, genoeg ontwikkelingen hier ook bedenk ik me nu!! Spreek je en geniet vooral verder daar! X

• 16 Maart 2010 - 10:47

Omed:

hoi bob.
    ik wou even zeggen dat ik je best wel mis, aangezien wij zowat alle voetbalwedstrijden verliezen omdat onze beste speler/verdediger er niet is, maar ja je kan er ook weinig aan doen.
    ik ben trouwens een tijdje geleden erachter gekomen wie jou moeder is, en dat kwam omdat ik met Raymond in de winkel liep en toen zei Raymond dat en ik geloofde het niet totdat ik het vroeg en ja hoor, het was wel zo. Ik wil je verder veel plezier en gezondheid toe wensen in het vervolg van je reis en we will meet again(Y)
    LIEFDE(L)

• 16 Maart 2010 - 13:23

Gustapo:

@ marieke > M.C. donald zeker? :')

• 16 Maart 2010 - 16:16

Bobbel:

lol that's tragic men !
    like reading your comments guys :D

cheers

• 16 Maart 2010 - 16:45

King Snake:

foto's are up @ hyves !

• 17 Maart 2010 - 05:32

Marielle:

Wat een heerlijk taalgebruik! :-) Had denk ik ook wel even mee willen doen met thai boxing. Nog veel plezier daar in Cambodja! Ook nog naar Vietnam. Bofkont! Ik ben nog steeds in het mooie Nieuw-Zeeland en vermaak me prima...

• 18 Maart 2010 - 13:17

Rick:

Koeienknallen met Rocketlaunchers? Bob, ben je toevallig niet op visite bij de FARC ipv lokale tribes?

• 20 Maart 2010 - 10:06

Josha:

Ej Bobbel.

Veel 'wats' he in Azië ;) Wij zitten nu in Luang Prabang. Heel relaxed hier.

grt
    Josha